Uusi ja hieman tuntemattomampi suomalainen sarjakuva

Suomalainen sarjakuva nykyään

Suomessa sarjakuvaa alettiin tehdä 1910-luvulla. Tosin käännösteoksia on Suomessa julkaistu jo aiemmin. Nykyään suomalainen sarjakuva, ja varsinkin hieman tuntemattomampi suomalainen sarjakuva tuntuu pureutuvan myös hyvin vakaviin aiheisiin. Nämä sarjakuvat kertovat niin sodasta, kuin muistakin yhteiskunnallisista aiheista. Tätä sarjakuvaa yhdistää myös hieno piirrosjälki, jota saa ihailla sarjakuvaa lukiessaan. Minusta tuntuu sille, että suomalainen sarjakuva on myös uudistumassa. Suomalaisessa sarjakuvassa kuvataan nykyään aiheita, joita ollaan aiemmin pyritty välttämään, kuten sota Suomessa. Minun mielestäni on mielenkiintoista, miten juuri sarjakuva on valikoitunut osaansa, jossa saadaan kertoa ja kuvata myös vakavia aiheita. Tämä kertoo paljon suomalaisesta sarjakuvagenrestä. Sarjakuvan ilmaisukeinot kun ilmeisesti sopivat myös yhteiskunnallisesti hyvin vakavien aiheiden kuvaamiseen. Sarjakuvassa on minun mielestäni myös pakko tiivistää sanomaa, jolloin syntyy hyvin yhteiskunnallisesti kantaaottavaa sarjakuvaa. Tämä sarjakuva pureutuu suoraan asioiden ytimiin. Suomessa osataan tosin tehdä nykyään myös ihan vain mukavaa, ja helpommin lähestyttävää sarjakuvaa, kuten vaikka esimerkiksi Kamala luonto -sarjakuva.

Kamala luonto -sarjakuva

Kamala luonto on sarjakuva, jota voi seurata vaikka Ilta- Sanomien verkkosivustolta, ja on myös suomalaista sarjakuvaa. Tekijät ovat valinneet aiheeksi suomalaiset metsän eläimet. Näin pohdiskellaan, mitä suomalaisessa metsässä sitten oikeasti tapahtuu. Kyseinen sarjakuva sopii monille, ja hurmaa viattomilla aiheillaan. Ainakin minun mielestäni tämän sarjakuvan hyvä puoli on se, että aiheet ovat helposti ymmärrettävissä.

Mistä suomalaista nykysarjakuvaa sitten löytää?

Sarjakuvagenre Suomessa voi hyvin. Vuoden mittaan järjestetään niin tapahtumia, kuin vaikka koulutustakin sarjakuvan osalta. Aivan aloittelijakin voi osallistua työpajoihin, ja oppia tekemään sarjakuvaa. Yksi hyvä tiedonlähde suomalaista sarjakuvaa seurattaessa on Suomen sarjakuvaseuran julkaisut, ja tapahtumat. He julkaisevat myös Sarjainfo-lehteä jäsenilleen, joka käsittelee sarjakuva-aiheisia asioita, ja kuulumisia. Jos tietää, mistä etsii, suomalaista nykysarjakuvaa löytää myös internetistä. Kannustaisin sarjakuvaa seuraavia etsimään tuntemattomampaa suomalaista sarjakuvaa, jotta nykysarjakuvan tekijät pääsevät teoksillaan myös muiden tietoisuuteen. Suomalainen nykysarjakuva, kun on varmasti mitä kantaaottavinta sarjakuvaa. Myös näiden sarjakuvien toteutus on taiteellisesti hyvää. Suomessa panostetaan sarjakuvaan nykyään paljon, ainakin sarjakuvien tekijöiden keskuudessa.

© 2020 anonyymitelaimet.com

Takaisin alkuun