[ivcs]
Type: article
Special: aboutus
[/ivcs]

Sarjakuva omana taiteenlajinaan

Varmaan jo arvasitkin, että tämä blogi keskittyy muun muassa sarjakuvaan omana taiteenlajinaan. Välillä minusta tuntuu, että kaiken kulutuksen, kiireen ja hektisen elämäntavan keskellä, sarjakuvia on jo pitkään aliarvioitu. Sarjakuva on minun mielestäni loistavaa taidetta nykyajan kiireiselle ihmiselle. Jokaisen päivään mahtuu hetki, jolloin ehtii lukemaan sarjakuva- albumia. Sarjakuvien tiivistetyt dialogit, ja iskevä huumorintaju, vievät hetkeksi ajatukset pois omista huolista.

Nykyaikana ihmisillä ei tunnu olevan enää aikaa itselleen ja harrastuksilleen. Sarjakuvan paras puoli on mielestäni se, että se tiivistää niin kauniit kuvat, kuin loistavan dialogin, että monipuoliset juonikuviotkin. Jos sarjakuvaa verrataan vaikka romaanin lukemiseen, ymmärrät, mitä tarkoitan. Minun mielestäni myös loistava huumorintaju välittyy sarjakuvissa suoraan lukijalle.

Minä itse pidän sarjakuvaa edelleen yhtenä moderneimmista taiteen muodoista. Sarjakuva ei vaadi taidemuseossa käyntiä tullakseen nähdyksi. Sarjakuva ei myöskään maksa paljoa. Sarjakuva on esine, jonka voi omistaa ja ottaa aina mukaansa, kun vaikka muuttaa asunnosta toiseen. Sarjakuvia luetaan kaikkialla maailmassa. Sarjakuva kertoo myös omaa tarinaansa, monella eri tavalla.

Minun mielestäni sarjakuvia kannattaa myös keräillä. Itse teen tätä hyvin vähän, mutta täysin sarjakuvan taiteellisen arvon tähden. En odota kenenkään koskaan maksavan minulle mitään keräämistäni sarjakuvista. En edes haluaisi luopua omasta sarjakuvakokoelmastani. Minulle keräämilläni sarjakuvilla on paljon suurempi arvo, kuin mitä rahallisesti voidaan ajatella minun sarjakuvakokoelmastani.

Mistä sitten pitäisi pitää sarjakuvissa? Monella on taatusti oma käsitys siitä, mikä on hyvää sarjakuvaa. Kuten kaikessa taiteessa, ja niin sarjakuvassakin, omaan makuun pitää vain luottaa. Kuitenkin se, mitä pitää itse eniten arvossa taiteessa, ei ehkä aina vaikuta samalla tavalla toiseen henkilöön. Kyseessä on myös omat mielleyhtymät, joilla minun mielestäni kaikkea taidetta tulkitaan.

© 2020 anonyymitelaimet.com

Takaisin alkuun