Suomalainen sarjakuva

Muumilaakson tarinoita -sarjakuvat

Moni muistaa lapsuudestaan Muumilaakson tarinoita -sarjakuvat. Tällä hetkelläkin Muumilaakson tarinoita -sarjakuvatarinat taitavat tulla televisiostakin ainakin jollakin kanavalla. Itse pidän enemmän vanhoista Muumilaakson tarinoita -sarjakuva-albumeista, jotka ovat mustavalkoisia. Luin näitä sarjakuvia jo pienenä lapsena. Parasta minun mielestäni näissä sarjakuvissa ovat oivaltava juoni, todella kaunis kuvituksen jälki ja todella nasevat dialogit. Muumilaakson tarinoita -sarjakuvissa varmasti kaikkia viehättää myös niiden täysin oma ja uniikki maailmansa, ja se maailmankuva, jota nämä sarjakuvat edustavat. Muumi-sarjakuvat ovat varmasti maailmankuuluja, mutta juuri näissä sarjakuvissa on sitä aitoutta, johon palata aina uudelleen.

Viivi ja Wagner -sarjakuvat

Olen lukenut näitä sarjakuvia lähinnä sanomalehdistä. Moni tuntee tämän sarjakuvan kaksikon. Vaikka sarjakuvan perusasetelma on täysin absurdi, moni asia pitää varmasti oikeasti paikkansa näiden sarjakuvien kärjistetyssä huumorissa. Näiden sarjakuvien juonissa ei päästetä lukijaa helpolla. Välillä tulee ainakin minulle mieleen, mitä kaksikon dialogista voi oikeasti edes olla mieltä?

Vai pitääkö tämän kertaisen sarjakuvan suhteen vain luovuttaa, ja olla miettimättä sen enempää kaksikon tämän kertaista dialogia tai sarjakuvan juonen käänteitä? Viivi ja Wagner -sarjakuvien mustavalkoinen huumorintaju on tarttuvaa.

Yleistä suomalaisista sarjakuvista

Suomalaiset minun mielestäni ehkä jopa todella ovat sarjakuvakansaa. Meillä tuotetaan paljon ironista ja aikaansa kritisoivaa sarjakuvaa. Välillä sarjakuvataiteilijat eivät edes yritä miellyttää lukijaansa. Tämä asenne sarjakuvaa kohtaan on säälimätöntä, ja ainakin sarjakuvan lukijaa kohtaan. Samalla suomalaisesta sarjakuvasta paljastuu muutakin. Olemme hyvin tiedostavaa kansaa, joten edes sarjakuvista on turha etsiä sitä helpointa juonikuviota tai juonellista ratkaisua, dialogista puhumattakaan. Satiiristen juonikuvioiden keskellä on vaikea ymmärtää, mitä sarjakuvalla tällä kertaa yritetään lukijalle kertoa, jos ylipäätään mitään? Moni harrastaa sarjakuvaa, ja sarjakuvien lukemista. Suomessa onkin hyvin pitkälle vietyä, mutta vähemmän tunnettua sarjakuvaa myös. Sarjakuvien saralla tuotosten taso on siis ylipäätään hyvä ja hyvin ajateltu.

Kannustaisinkin jokaista tutkimaan myös, mitä internetistä löytyy myös hieman tuntemattomamman suomalaisen sarjakuvan kautta. Minä toivoisin, että moni yllättyy iloisesti, kun löytää verkosta pitkälle kehiteltyä sarjakuvaa, joka ei ehkä ole vielä kaikille tuttua.

© 2020 anonyymitelaimet.com

Takaisin alkuun