[ivcs]
Type: article
[/ivcs]

Neil Gaiman

Sandman

Neil Gaiman käsikirjoitti Sandman-sarjakuvat, joista moni hänet tuntee. Nämä sarjakuvakirjat ovat täynnä outoja tarinoita, joista syntyy juonellisesti kiehtova kokonaisuus. Tämä maailma, jota hänen käsikirjoittamansa sarjakuvakirjat kuvaavat on kaunis ja outo. Kiehtovinta minun mielestäni näissä sarjakuvissa on erilaiset henkilöhahmot, jotka vievät omilla kertomuksillaan tarinoita eteenpäin. Välillä nämä tarinat lähes pelottavat omalla raa’alla estetiikallaan. Minä pidän synkistäkin tarinoista. Niitä Sandman-sarjakuvissa on paljon. Sandman-sarjakuvien henkilöhahmot ovat myös mielenkiintoisia, koska ovat hyvin synkeitä henkilöitä.

Tähtisumua

Neil Gaiman kirjoitti novellin Tähtisumua, johon perustuu saman niminen elokuva. Tämä elokuva kertoo myös minun mielestäni sarjakuvamaisesti tarinaansa. Elokuvan juoni on kaunis. Tässä elokuvassa poika tapaa tytön, joka on oikeasti taivaalta tippunut tähti. Samalla elokuvan juoni kuvaa omaa ihmisyyttämme. Onko helpompi päästää toinen menemään kuin vangita hänet? Minkä arvoisia me ihmiset oikeasti olemme ja minkä mukaan ihmisarvoa oikeasti lasketaan? Elokuvassa myös seikkaillaan ja etsitään itseään.

Coraline

Neil Gaiman on kirjoittanut myös kirjoja. Eräs tunnetuimmista luultavasti on Coraline, josta on myös tehty elokuva. Tässä teoksessa tyttö nimeltä Coraline löytää toisen maailman, päälle päin samanlaisen, kuin josta hän on. Kaikki ei kuitenkaan ole selvästikään niin yksinkertaista. Päälle päin normaaleilta vaikuttavat asiat alkavat kummasti pelottamaan, kun Coraline löytääkin perheen, joka on saman näköinen, kuin hänen vanhempansa, mutta ei kuitenkaan samanlainen.

Yleistä Neil Gaimanin teoksista

Päälisin puolin kauniita tarinat Neil Gaimanin teoksissa ovat minun mielestäni täynnä pohdintaa ihmisyydestä itsestään. Kun hänen teoksiinsa tutustuu, joutuu astumaan aivan toiseen maailmaan, joka ei ole yhtään arkinen. Lukija joutuu samaistumaan henkilöhahmoihin, ja miettimään, mitä hänelle oikeasti yritetään kertoa. Minun mielestäni Neil Gaimanin teokset ovat kuin opettavaisia satuja. Mitä kukin hänen teoksistaan oppii, sitä minä en tiedä. Juonen käänteet paljastavat monesti synkän ja painajaismaisen maailman, joka on silti selkeästi ymmärrettävissä ja kauniisti kuvattu.

Jos haluaa uppoutua sarjakuviin ja niiden maailmaan, on helppo alkaa lukemaan Neil Gaimanin käsikirjoittamia teoksia. Minulla on kulunut tunneittain aikaa hänen käsikirjoittamiensa teosten parissa, ja olen silloin käyttänyt mielestäni aikani hyvin.

© 2020 anonyymitelaimet.com

Takaisin alkuun