Blogi sarjakuvista

Yleistä sarjakuvista ja kuvituksesta

Tämä sivusto esittelee sarjakuvien eri genrejä ja kaikkea sarjakuviin ja kuvitukseen liittyvää. Blogissa kerrotaan muun muassa sarjakuvista, eläimistä ja tapeteista. Lähes kaikki ihmiset ovat jossain vaiheessa elämässään lukeneet sarjakuvia. Monilla on oma lempisarjakuva, jota jaksaa lukea yhä uudelleen ja uudelleen. Kaunis kuvitus auttaa muistamaan oman lempisarjakuvan, vaikka myöhemminkin.

Sarjakuvat ovat varmasti oma taiteenlajinsa, joka täytyy osata monella tavoin. Kaunis kuva ei ehkä vielä hyvää sarjakuvaa tee. Sarjakuvissa pitää olla näkemystä, kauniisti kuvitetut kuvat, juoni sekä osuvaa dialogia. Mielestäni nämä sarjakuvan osa-alueet muodostavat yhdessä loistavan sarjakuvan.

Varsinkin lapsena moni lukee omia lempisarjakuviaan. Välillä sarjakuvakirjojen juonikuviot ja kuvitukset sekä dialogit tulevat mieleen myös vanhemmalla iällä. Moni aikuinenkin harrastaa edelleen sarjakuvien lukemista. Tärkeintä sarjakuvissa on kai muistot omasta lapsuudesta ja se, miten asioita muistaa omasta lapsuudestaan.

Onko sillä sitten väliä, ovatko sarjakuvakirjojen kuvitukset mustavalkoisia vai värillisiä? Minun mielestäni parhaimpia ovat mustavalkoiset sarjakuvat. Mustavalkoinen sarjakuvan toteutus, kun sallii kaikenlaisen ilmaisun, niin todella taitavan kuvituksen, kuin siihen liittyvän mustavalkoisen sarkasminkin. On myös todella kauniita ja ehkä hieman pelottaviakin värillisiä sarjakuvia, mutta itse pidän eniten mustavalkoisista sarjakuvista.

Verraten sarjakuvien kuvittamista tapettien kuvitukseen, ei minun mielestäni näitä kahta voida edes oikein verrata toisiinsa. Kaunis kuvitus on kaunis kuvitus, mutta tapettien ja sarjakuvien kuvituksiin pätee aivan erilaiset sääntönsä, jotka poikkeavat mielestäni toisistaan todella suuresti, tai täysin. Sarjakuvat kuin ovat aivan oma maailmansa, ja tapetit taas osa kaunista sisustusta. Sarjakuvissa tarvitaan minun mielestäni myös nokkeluutta, jota saa etsiä monesta muusta taiteenlajista. Tämä nokkeluus on ainakin minun mielestäni aina olemassa hyvässä sarjakuvassa, jotta sarjakuvaa jaksaa lukea aina vain uudelleen.

Sarjakuvien keräilykin on mielestäni jännittävää. Itselläni on vanhoja Muumi-sarjakuvia, pieniä sarjakuvalehtisiä, joita ei varmasti saa enää juuri mistään. Nämä sarjakuvalehtiset ovat tavallaan aarteita lapsuusajaltani, jotain mitä kantaa mukana, näin aikuisiälläkin, huoneistosta toiseen. Hyvä sarjakuva vie näin takaisin lapsuusajan muistoihin ja siihen, miten jo lapsena niin pidin näistä sarjakuvista.

© 2020 anonyymitelaimet.com

Takaisin alkuun