Anonyymit eläimet?

Anonyymit eläimet on erään määritelmän mukaan huonon ja todella huonon maun rajamailla liikkuva strippisarjakuva, jonka aiheet vaihtelevat sukurutsauksesta seppukuun. Sarjakuvassa seikkailee liuta erilaisia eläimiä, joiden kirjo tuntuu kasvavan tasaisella tahdilla. Ominaista Anonyymeille eläimille on ”hurtti” huumori sekä alati viljellyt alapääviittaukset.

 

Anonyymit eläimet -sarjakuva, sellaisena kuin me sen nyt tunnemme, syntyi alkuvuodesta 2009. Tarinan mukaan tekijän (Joonas Lehtimäki) hyvä ystävä oli vinkannut tälle erään (nimeltämainitsemattoman) lehden etsivän sarjakuvia sivuilleen. Kyseinen lehti ei kuitenkaan lopulta ollut kiinnostunut Anonyymeistä eläimistä, mutta Lehtimäki ei lannistunut tästä vaan päätti tarjota sitä edelleen muutamiin muihin lehtiin.

 

Julkaisijoiden puuttuessa Lehtimäki päätti tehdä omakustannelehtisen, joita hän myi sarjakuvafestivaaleilla ympäri Suomen (Helsingissä ja Tampereella). Lehtisestä ilmestyi seuraavana vuonna vielä toinen numero, ja keväällä 2010 Helsingin Sanomien Nyt-liite kiinnostui Anonyymeistä eläimistä. Siitä seurasi vuoden mittainen seikkailu joka toisen lehden takasivulla. Seuraavaksi Anonyymit siirtyikin Nyt-liitteen nettipuolelle, jossa se porskuttaa edelleen.
Share